Mi az a Swing?

Mi az a Swing?Tóth Ivett

A swing  egy gyüjtő fogalom, mely a swing eredetű táncokat foglalja magában. Napjainkban általában a Lindy Hopot értik alatta. A swing tánc stílusok kezdetei egészen a 19. század Amerikájába nyúlnak vissza (lásd Cakewalk), de valójában az 1920-as évek végén kezdtek kialakulni a swing ma is táncolt stílusai. Eredetét tekintve a swing afro-amerikai tánc, melynek számos stílusát tartják nyilván, melyek az évek folyamán mind-mind hatottak egymásra és formálták egymást. Nézzük a fontosabb swing táncokat a teljesség igénye nélkül.


Lindy hop

Ma is nagyon népszerű tánc és a világon mindenfelé táncolják. Nézd meg a videókon, hogy táncolták régen, és hogyan ma!Bővebben a Lindy hopról itt olvashatsz!


Balboa

Íme egy elegánsabb swing műfaj. Jellemzője a gyakran zárt tánctartás, sok forgatás, és a zenével összhangban lévő sűrű “lépésdíszítés”. Nézd meg a videón!Bővebben a Balboáról itt olvashatsz!


Charleston

Ez talán a legközismertebb swing táncok egyike. Lábforgatás, sarokemelgetés, hosszú rojtok, vagy talán valami más…? :) A videókból kiderül.Bővebben a Charlestonról itt olvashatsz!Cakewalk, Shim-Sham ShimmyBoogie-Woogie

Ha kíváncsi vagy ezekre a táncokra is bővebben, akkor klikkelj a tánc nevére!